Saláty pro zimní období

24. 1. 2014

Salát ze surovin typické pro zimní období vás okouzlí svojí jednoduchostí. Vyzkoušejte kombinace fenyklu a pomeranče nebo zelí a kokosu. 

Fenyklový salát s pomeranči a ořechy

Ingredience (2 porce)

1 fenykl
1 pomeranče
ořechy
římský salát (podle chuti)
šťáva z 1/2 poloviny pomeranče
balzamikový ocet
olivový olej
sůl a pepř

Postup

Fenykl očistíme, překrojíme na polovinu a nakrájíme na tenké proužky. Oloupaný pomeranč nakrájíme na tenké plátky a překrojíme na polovinu. Salát roztrháme rukama na menší kousky a společně s fenyklem, pomeranči a ořechy smícháme. Zalijeme pomerančovou šťávou, lehce balzamikovým octem, olivovým olejem, osolíme a opepříme.

Zelný salát s kokosem

Ingredience (4 porce)

1/8 hlávky zeleného zelí
1/8 hlávky červeného zelí
4 menší mrkve nebo 2 velké
1 lžíce jemně nakrájeného koriandru
Půlka hrnku kokosových chipsů

Zálivka

citrónová kůra z půlky citrónu
3 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce vinného octu
1 lžíce cukru
lžička soli
špetka bílého pepře

Postup

Zelí a mrkev nakrájíme na jemno a společně s kokosem promícháme v míse. Recept si můžete vylepšit osmažením kokosu do lehce zlatavé barvy (2 minuty). Nakonec přidáme koriandr a citrónovou zálivku.

Sdílet článek

Komentáře

Autor článku

Eliška Bacovská
Redaktorka
Nutriweb

Absolventka bakalářského oboru Nutriční terapeut na LF MU. Středem jejího zájmu je biochemie a fyziologie výživy.

Články autora


Témata receptu

Témata receptů